LIVET ER IKKE EN RETT STREK

– om en musling og en perle
«Det jeg har møtt har gjort meg til et annet menneske»

.Image

Denne setningen hørte jeg i et radioprogram der en marinbiolog delte noen tanker om livet etter at han ble alvorlig syk.
Han opplevde både den harde virkeligheten i møte med sykdommen, men også en nykreativitet og at det var med på å skape noe vakkert og positivt. Det å oppleve sykdom eller andre hendelser som snur livet opp ned bringer med seg følelse av tap, sorg og savn. Men det kan også representere en forandring som gir muligheter for noe nytt, verdifullt og fint. Alle skapninger reagerer med beredskap når en trussel nærmer seg. En slik beredskap ser vi for eksempel når et sandkorn eller noe annet prøver å trenge inn i en musling. Rundt dette fremmedelementet lager muslingen en kappe av samme materiale som den lager skallet sitt av. Dette blir en rund perle, og slike ekte perler er meget sjeldne –og kostbare

.PERLE MUSLINGEn romantisk tanke, løgn og absurd tøv…, for noen, men for andre er det slik.  Det kan til og med for        noen være en nødvendighet for å greie å leve gjennom situasjonen.  Mange mennesker har skapt og  fortsetter å skape vakre bilder, dikt, musikk og annet. De setter tydelige og fine avtrykk etter seg etter  krevende utfordringer i møte med sykdom og andre slag i livet. Dersom du finner denne nøkkelen, og  greier¨å styre livet i en kreativ retning, har du så mye lettere for å vinne i kampen mot apati, bitterhet og  isolasjon.

Livet er ikke en rett strek for noen av oss, men som en berømt dame en gang skal ha sagt:
«En buet linje er den vakreste veien mellom to punkter»

DSCN3741 (3)

.

Reklamer

One Comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s